Puding Roti Pisang
Bahan-bahan
500 ml susu segar
125 gram gula
3 biji telur
3/4 cawan mentega
2 sudu makan mentega cair(untuk loyang)
1 sudu makan esen vanilla
secubit garam
sedikit pisang yg dihiris
beberapa keping roti
Cara membuat
- sediakan loyang, sapukan sedikit mentega cair tadi pada bahagian dalam loyang
- susunkan roti pada bahagian dasar loyang dan pastikan ia tidak terlalu banyak
- ambil pula pisang dan tabur diatas roti yg telah disusun itu tadi, kemudian tutup lapisan pisang itu dengan lapisan roti lagi
- untuk bancuhan.Kacau telur, gula, susu, dan garam tadi.Kacau hingga rata
- Setelah itu tuangkan bancuhan itu ke atas lapisan roti dan pisang itu tadu dengan rata dan penuh.bakar pada suhu 180 darjah..
hehehe...
gurauan semata-mata
Semoga Berjaya
Tiada ulasan:
Catat Ulasan