There something about Mini Cake Center

Khamis, 19 Mei 2011

Resepi Puding Roti Pisang

Hello...Jumpa lagi..kali ini saye nak kongsi satu lagi resepi yg mungkin selame ini ramai yang tertanya-tanya kpade saye...so saye rase lebih baik jika saye bagi resepi itu di blog ni...


Puding Roti Pisang


Bahan-bahan
500 ml susu segar
125 gram gula
3 biji telur
3/4 cawan mentega
2 sudu makan mentega cair(untuk loyang)
1 sudu makan esen vanilla
secubit garam
sedikit pisang yg dihiris
beberapa keping roti


Cara membuat

  1. sediakan loyang, sapukan sedikit mentega cair tadi pada bahagian dalam loyang
  2. susunkan roti pada bahagian dasar loyang dan pastikan ia tidak terlalu banyak
  3. ambil pula pisang dan tabur diatas roti yg telah disusun itu tadi, kemudian tutup lapisan pisang itu dengan lapisan roti lagi
  4. untuk bancuhan.Kacau telur, gula, susu, dan garam tadi.Kacau hingga rata
  5. Setelah itu tuangkan bancuhan itu ke atas lapisan roti dan pisang itu tadu dengan rata dan penuh.bakar pada suhu 180 darjah..
kite bakor je!!!
hehehe...
gurauan semata-mata


Semoga Berjaya

Tiada ulasan:

Catat Ulasan